Kritans Stickspår

Om du inte har något bättre för dig.

Monday, May 29, 2006

Strimla körkortet

Det finns en slags tevekanaler som alltid visar en slags teveprogram där amerikaner kör "heltokigt" på highwayen. Filmerna är oftast filmade med Polisens Egen Videokamera och alltid ackompanjerade av en hysterisk banjo. Banjon är viktig. Det är då det blir heltokigt.

Jag saknade banjon igår när jag körde sträckan Norrköping - Enköping längs väg 55. Deathrace 2006 var bara förnamnet. Vilka djävla nötter man träffar på därute. Pappor körandes suvar, packade med kids och grejer, vräker sig in över den heldragna, fem meter före refugen. Motlut, högerkurva, omkörningsförbud och en finsk lastbil; värsta utmaningen för Markus, 28, innebandykille från Flen.

Så svara mig, du som begriper, vad hindrar att man har typ 20000 i böter och indraget körkort på 2 år för sådana här grejer? Vi har lämnat kokandet i olja bakom oss, men det skall väl inte betyda att det är fritt fram för alla idioter som lyckats skaffa körkort? Att sinnesjukt farligt trafikbeteende är så ymnigt förekommande kan inte betyda annat än att cost/benefitkalkylen är alldeles för positiv för vägpuckona.

Fler poliser överallt, och hårdare straff såklart. Bums!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home