Kritans Stickspår

Om du inte har något bättre för dig.

Tuesday, May 09, 2006

Ur dagens DN. Kritan är lite lat och klistrar mest:

"Varför bara köpa reklamtid i en tv-kanal, när det går att köpa en helt egen plats i tablån? Ett konkret svenskt exempel på fenomenet är Kanal 5:s heminredningsprogram "Room service", som finansierats av måleriföretagens branschorganisation Målaremästarna. Jättebra utveckling, tycker Anna Carrfors Bråkenhielm.

- Förr kunde man kanske få en kaffekokare och en brödrost vid en produktion, och så kunde man stryka det från kostnadslistan. Nu behöver tv-kanalerna snart inte längre betala för programmen.

För att möta de förändringarna har Talpa Scandinavia en heltidsanställd "finansiell producent" som ska ägna sig åt "varumärkesintegrering".

- Jag ser ju att det finns mer pengar till innehåll, så jag tycker att det här är jättebra. Kanalerna har råd att satsa mer, de behöver inte bära hela programbudgeten utan det går att få viktigt ekonomiskt tillskott från andra håll.

Betyder det att idéer som inte redan är finansierade kommer att nobbas av tv-kanalerna?

- Nej, det tror jag inte, ibland löser kanalerna det själva. Men det kommer att vara betydligt mer samarbete mellan säljavdelningar och programavdelningar. Bilden av vattentäta skott som rivs får säkert många, inte minst journalister, att famla efter larmknappen. Inte alls, tror Anna Carrfors Bråkenhielm.

- Kanske möjligen på några bakåtsträvande nyhetsavdelningar på en eller annan tv-kanal, men det finns inga andra som trycker på några larmknappar längre."

Vi tar det där sista en gång till:

"...några bakåtsträvande ...det finns inga andra som trycker på några larmknappar längre".

Va bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home