Körsbär

Så jag plockade en halv glassburk. Hittade ett knep i bok; böj ett gem så att det liknar ett "s", stick in det i stjälkhålet, och det är bara att dra ut kärnan. Troligt! Det blev jättekladdigt. La gemet åt sidan och pillade ut kärnorna med våld. Det blev jättekladdigt.
Småningom hade jag en kopp ganska mosiga, men fullt identifierbara körsbär. I dessa rörde jag ner en halv kopp vanligt socker. Detta kokte jag ganska länge. Det kokade över två gånger. Det blev jättekladdigt. Slutligen hällde jag på lite rom. Rörde. Serverade detta till vaniljglass. Det blev jättegott. Jag blev kvällens hjälte.
Bor man i Stockholm kan man lika gärna använda Muscovadosocker och Cachaça. Antar jag.
2 Comments:
At 1:43 PM,
The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said…
Kökets mest oumbärliga redskap olivutkärnaren borde väl funka på körsbär också?
At 11:24 PM,
Kritan said…
Tusen tack för tips! Måste skaffa!
Post a Comment
<< Home