Kritans Stickspår

Om du inte har något bättre för dig.

Wednesday, June 14, 2006

Fimpa taktiksnacket

Skrev häromdagen att de måste vara försiktiga vid ritborden i VM-sofforna. Det riskerar att bli tråkigt i längden när varje match - ja, varje halvlek - tillskrivs sådana kvaliteter att Ola et consortes skall rita och förklara de taktiska finesserna. Trodde nog att jag skulle orka längre, men...

...det är nog nu! NU! Sluta rita streck längs statiska fyrbackslinjer, lägg ner de streckade ytorna till vänster och de inringade defensiva mittfältarna i uppspelsfasen. Vi har sett detta för mycket och för länge. Ta fram det endast i specialfall, när något extraordinärt sker.

Till yttermera visso snedvrider ritandet perspektivet; tränare och soffanexperter görs till spelets huvudrollsinnehavare; spelarna förstås som en slags markeringar utplacerade på flanellografen, att i efterhand tolkas och recenseras av Hasse Backe. Boring. Boring. Boring.

Den kanal som är först med att ta in två gamla avdankade lirare, typ Eva Zeikfalvy och Jocke Nilsson, som live i studion visar, och förklarar hur utvalda tekniska delikatesser funkar, får mitt nobelpris. Visst vore det grymt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home